Nötkakor



Goda till kaffet, eller bara som de är! Perfekta att ha i frysen om du får oväntat besök!

Nötkakor 40 st

4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl florsocker (1 dl florsocker går att byta ut mot 1 dl potatismjöl om man inte vill ha kakorna så söta.)
200 gram kallt smör
1 dl hackade nötter (valfria nötter, jag hade hasselnötter)
1 msk kallt vatten

- Blanda vetemjöl, vaniljsocker, hackade nötter och florsocker i en bunke.
- Skär det kalla smöret i bitar, nyp ihop det med de torra ingredienserna.
- Häll i 1 msk kallt vatten och knåda ihop degen, när den är smidig och lätt att arbeta med är den bra.
(Tillsätt lite extra mjöl om det behövs. )
- Plasta degen. Låt stå i kylen i minst 1 timme, går även bra att låta den stå över natten.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rulla degen till en "lång korv". Skär den i mitten, sen i mitten igen och fortsätt så till du har ungefär 40 delar av degen.

Lycka till!




Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakintown

- a balanced diet is a piece of cake in each hand

RSS 2.0