Busenkel sockerkaka!



Jag vågar nog påstå att de flesta gillar en god sockerkaka, här har ni ett enkelt och snabbt recept som aldrig misslyckas!

Busenkel sockerkaka

50 gram smör
2 ägg
2 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde (eller mjölk men använd isåfall den tjocka mjölken 3 %)
rivet limeskal

smör och ströbröd till formen (går jättebra att byta ut ströbrödet mot kokos om man vill)

- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smöra och bröa formen.
- Smält 50 gram smör i en kastrull och sätt åt sidan och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker poröst. (det ska bli fluffigt och nästan vitt)
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och limeskal i en bunke, häll sedan ner detta i ägg och sockerblandningen, vänd ner försiktigt.
- Häll i smöret och grädden/mjölken och rör om.
- Häll upp i formen.
- Sätt kakan ganska långt ner i ugnen, det tar 25-30 minuter på 175 grader.
Prova med en potatissticka, när kakan inte är kladdig längre är den klar.

Låt svalna på galler eller vänd formen upp och ner och låt den svalna där under.

Sen är det bara att bjuda hem några vänner på nybakt sockerkaka! Lycka till!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakintown

- a balanced diet is a piece of cake in each hand

RSS 2.0