Vegetarisk "köttfärssås"



För snart 8 år sedan blev jag vegetarian, slutade äta kött helt enkelt. Jag äter både fisk och skaldjur, men ingen gris, nöt eller kyckling. Här är en av mina vegetariska paradrätter!

Vegetarisk Köttfärssås 4 personer

Smör
1 röd chilifrukt
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 röd paprika
250 gram färska champinjoner
1 pkt sojafärs (hälsans kök, 300 gram)
1 burk krossade tomater
1/2 dl chilisås (Heinz)
1 dl grädde
salt, svartpeppar, oregano, paprikapulver


- Börja med att finhacka vitlök, gul lök, paprika och den urkärnade! chilifrukten. Fräs dessa i rikligt med smör i en kastrull. De ska ej ta färg, bara bli mjukt.
- Hacka champinjoner, släng i dessa i kastrullen.
- Krydda med salt, peppar, paprikapulver och låt detta fräsa några minuter tills svampen släpt all sin vätska och krympt i storlek.
- Häll i sojafärsen, de krossade tomaterna och chilisåsen.
- Låt koka ihop en stund, krydda med lite oregano och slå i grädden.

(Ju längre det får stå och puttra ju godare blir det!)

Servera med färsk pasta och ät tills byxorna spricker!

Vill man vara nyttig så skippa grädden och byt ut den färska pastan mot fullkornspasta!



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

bakintown

- a balanced diet is a piece of cake in each hand

RSS 2.0