Kokostoppar!

Jag har en sambo som älskar kokos! Därför var det givet vad som skulle göras när jag hittade en påse kokos i skafferiet - enkla, goda kokostoppar!
Kokostoppar 15-20 st
50 g smör
200 g kokos
2 ägg
1 dl socker
(valfritt: skal av apelsin eller citron)
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke, häll i smöret.
- Sist blandar du ner äggen.
- Låt smeten stå en kvart och svälla lite.
- Klicka ut små "toppar" av smeten på bakplåtspapper med hjälp av 2 skedar eller med händerna.
- Låt stå ca. 15 minuter i mitten av ugnen.
- Låt svalna på galler.
Kokostopparna kan med fördel doppas till hälften i smält choklad, antingen vit eller mörk blockchoklad. Låt svalna i kylen om ni har doppat dem. Förvara i en tätslutande burk. Lycka till!

Kommentarer
Nellie
Åååh, kokostoppar är så sjukt goda!
Trackback